اسپونچ یا مافین ؟
با انکه تقریبا همه افراد تفاوتی بین کیک اسپونچ و مافین نمی بینند و این سوال برایشان مطرح نمی شود که از کدام یک از این دو محصول استفاده کنند، اسپونچ یا مافین ؟ اما این دو کیک کاملا متفاوت از یکدیگر هستند. کیک اسپونچ و کیک مافین هر دو برای قنادی و برای ساخت و تهیه انواع کیک مورد استفاده قرار می گیرند اما در حقیقت تفاوت های بسیار زیادی با هم دارند و این تفاوت شامل نحوه پخت، مواد مورد نیاز برای پخت و همچنین کیک به دست آمده از هر کدام از پودر ها نیز هست.
برای آشنایی با کیک اسپونچ و مافین و اینکه بهتر است از اسپونچ یا مافین استفاده شود بهتر است در وهله اول با انواع کیک ها آشنا شویم . آشنایی با انواع کیک ها نقش به سزایی در تهیه آنها در قنادی ها دارد . چراکه هر کدام از کیک ها ساختار مخصوص به خود را دارند و برای کاربردهایی خاص خود طراحی شده اند و اگر برای کاربرد منحصر به فرد خود استفاده نشوند ممکن است انرژی و زمان زیادی را از دست بدهید بی آنکه به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید.
به طور کلی به اکثر کیک هایی که در قنادی ها و یا در منزل تهیه می شود کیک اسپونچ گفته می شود و بدیهی است که دلیل آن بافت اسفنجی و متخلخل هر دو نوع کیک است. اما در حقیقت کیک اسپونچ و مافین از نظر ساختاری ، طرز تهیه ، مواد لازم ، کاربرد ها و… تفاوت های اساسی با هم دارند که در ادامه بررسی می کنیم:
دسته بندی کلی کیکها به چهار گروه بزرگ زیر است:
- کیک اسپونج
- کیک روغنی یا همان کیک مافین
- کیک لایه ای
- پوند کیکها
که هرکدام از محصولات بسته به نوع ترکیباتی که در آنها وجود دارد در یکی از این چهار گروه اصلی قرار میگیرند.
اسپونج کیکها ( شامل انواع کیکهای اسفنجی، شیفون کیک، انجل کیک،رولت،سوئیس رول و…) : کیکهای با بافت سبک و هوادهی شده هستند که معمولا در رسپی آنها از روغن استفاده نمی شود و به صورت سنتی در اثر همزدن سفیده و زرده به صورت جداگانه، خمیر کیک هوادهی شده و سبک می شود. در محصول پودر کیک آماده پروسه جداکردن زرده و سفیده تخم مرغ حذف شده و با صرف زمان 5 دقیقه کلیه مواد پودری و مایع با هم مخلوط شده و خمیر هوادهی شده و سبکی بدست می آید که با این خمیر می توان انواع کیکهای تولد و رولت و… را تهیه نمود. کوتاه کردن زمان تولید کیک، هوادهی بالای خمیر، ماندگاری و نرمی فوق العاده کیک سبب ارجحیت محصول پودر اسپونج به روش سنتی تهیه کیک اسفنجی می باشد. این کیک حتما با خامه و انواع فیلینگ سرو می شود. می توان روی آنها را با استفاده از فوژل نیز تزئین نمود.
کیک روغنی ( شامل انواع کیکهای روغنی، مافین ، کاپ کیک و…): کیکهایی هستند که در اشکال مختلف به صورت لوف ،مافین کاپ کیک و … تولید می شوند این کیکها برای تولید محصولاتی با ماندگاری بالا تهیه شده اند و می توان خمیر آنها را با انواع فیلینگها، قطعات میوه، آجیل و… مخلوط نمود. در تهیه خمیر این کیکها از انواع روغن،شورتنینگ، مارگارین و کره و.. استفاده می شود. در محصول پودر کیک آماده پروسه همزدن روغن و شکر برای هوادهی حذف شده و با صرف زمان 4 دقیقه کلیه مواد پودری و مایع با هم مخلوط شده و خمیر هوادهی شده و سبکی بدست می آید.
کیک پوند (به انگلیسی: Pound cake)، نوعی کیک کرهای است که منشأ آن کشور انگلستان است. در اصل این کیک از مجموع ۱ پوند (۴۵۳ گرم) آرد، ۱ پوند شکر، ۱ پوند کره، و ۱ پوند تخم مرغ تشکیل میشدهاست و به این علت این نام بر آن گذاشته شدهاست اما در واقع پوند کیکهای امروزی از نظر ترکیب تغییرات بسیاری کردهاند. در داخل این کیک استفاده از کشمش و انواع میوهٔ خشک و آجیل بسیار رایج است. اصول تهیهٔ کیک به این ترتیب است:
- ابتدا کره با همزن زده میشود تا بحالت کرم دربیاید بعد نصف شکر به آن اضافه شده بخوبی بهم زده میشود. زردههای تخم مرغ نیز اضافه شده تا سفید و کشدار شدن مایه بهم زده میشود.
- در ظرف دیگری سفیده تخم مرغ و شکر باقیمانده را آنقدر بهم زده میشود که سفت شده تبدیل به مرنگ شود.
- سپس نیمی از مرنگ را به زردهها اضافه کرده پس از اضافه کردن آرد الک شده و مواد دیگر در آخر نیمهٔ دیگر مرنگ به تمام مواد اضافه میشود.
- کیک در دمای ۱۸۰ درجه و به مدت ۴۰ دقیقه پخته میشود. این کیک وقتی پخته شد سطح بالای آن دارای برآمدگی است و در روی این سطح برآمده ترکهایی دیده میشود. معمولاً به تنهایی و بدون ترکیب با مواد دیگر صرف میشود.
این کیک معمولاً در قالب کیک پوند (قالبهای عمیق مستطیلی نان) پخته میشود و نسبتاً دوام زیادی دارد. معمولاً ساده صرف میشود یا بسیار ساده تزئین میشوند.
کیک لایهای (به انگلیسی: Layer cake) نوعی کیک است که از دو یا سه لایهٔ هم اندازه که بر روی هم قرار گرفتهاند، تشکیل شده است. مابین لایههای کیک با موادی مانند خامه یا یک مادهٔ پرحجم پر میشود و اطراف و سطح بالای کیک نیز معمولاً با مانند خامهٔ زده شده پوشانده شده و سپس ممکن بر روی آن چاشنیها یا تزئینات، مختلف مانند شکلات، نارگیل، خشکبار و دیگر مواد غذایی یا گلهای خوراکی قرار داده شود.
در هر دو گروه اسپونج و مافین پروسه جداکردن زرده و سفیده تخم مرغ حذف شده است . بنابراین سهولت و سرعت در تهیه کیک ها افزایش پیدا کرده و به آسانی کیک مورد نظر ساخته می شود. درصورتی که هنوز مردد هستید که از اسپونچ استفاده کنید یا مافین ؟ جهت دریافت قیمت و اطلاعات بیشتر در مورد انواع پودر های آماده لطفا با کارشناسان واحد فروش شرکت سی تاک در ارتباط باشید:
02144448411
شرکت پارس سی تاک آوا تامین کننده لوازم قنادی ، ابزار و مواد اولیه قنادی از کمپانی های مطرح اروپایی مانند مگله meggle ، فو fo و لوکس levex می باشد. علاوه بر کرم فیلینگ فوردکو ، لوازم قنادی ، ابزار قنادی ، ماشین آلات قنادی و مواد اولیه دیگری نیز توسط شرکت سیتاک عرضه می شود که از جمله آنها می توان به لاکتوز ، پودر چربی ، پودر خامه ، فوندانت ، فومر و فوژل اشاره نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با کرم فیلینگ فوردکو لطفا به صفحات ما در شبکه های اجتماعی مانند تلگرام ، اینستاگرام ، توئیتر و یا یوتیوب مراجعه بفرمائید.