لاکتوز :
لاکتوز به عنوان کربوهیدرات شیر با وجود ارزش تغذیه ای بالا شیرین کنندگی محدودی دارد ، تقریبا حدود 1/6 شکر ( 1661 % ) در محلولها خاصیت شیرین کنندگی دارد و استفاده از آن در غلظت های مختلف در کاهش شیرینی محصولات نقش موثری دارد. همچنین بدون اضافه کردن شیرینی زیاد مقدار مواد جامد کل را افزایش می دهد و در نتیجه به عنوان پرکننده در تولید محصولات نیز کاربرد دارد. لاکتوز در محصولات مختلف صنایع غذایی کاربردهای فراوانی دارد. بعضی از خصوصیات کاربردی مطلوب لاکتوز شامل موارد زیر می باشد:
کاهش شیرینی ، بهبود غلظت محصول ، شرکت در واکنش قهوه ای شدن و بهبود رنگ محصول ، تشدید کنندگی طعم ، افزایش ارزش تغذیه ای ، افزایش ماندگاری و احساس دهانی مطلوب و….
در شکلات : اضافه کردن حدود 3 تا 11 % لاکتوز در شکلاتهای شیری ، کارامل ها ، تافی های شیری و شکلاتهای شیری ،سفید و تلخ کاربرد اساسی دارد.
در این محصولات لاکتوز نه تنها به عنوان جایگزین قسمتی از پودر شیر خشک با افزایش طعم شیری باعث بهبود طعم و همچنین رنگ محصولات می شود بلکه به عنوان جانشین بخشی از شکر نیز شیرینی محصول را کاهش می دهد در نتیجه در مجموع علاوه بر بهبود کیفیت باعث کاهش قیمت تمام شده می گردد. همچنین با جذب پیگمنتها و بوهای نامطبوع باعث بهبود طعم می گردد.
)2 در آب نبات : افزودن لاکتوز در آب نبات باعث کاهش شیرینی محصول می شود و همچنین با کاهش خاصیت هیگروسکوپیک ، چسبندگی آن را به لفاف بسته بندی کاهش داده و با به تاخیر انداختن کریستالیزه شدن بافت محصول ، قابلیت جویدن و زمان ماندگاری را بهبود می بخشد.
)3 درمحصولات آردی: باعث افزایش حجم ، بهبود بافت ، افزایش ماندگاری و بهبود خصوصیات ظاهری با کاهش رتروگرادسیون نشاسته می شود. با شرکت در واکنش مایلارد قهوه ای شدن سطح را افزایش می دهد و باعث بهبود طعم و رنگ محصول می شود .با بهبود خصوصیات امولسیفایری شورتنینگ ها باعث ایجاد بافت مطلوب وساختار سلولی یکنواخت می شود.
)4 در انواع کوکی و دونات : باعث جداشدن راحت محصولات از قالب شده و همچنین باعث مقاومت بیشتر خمیر در تغییرات پروسه شده و در نتیجه محصولات شکل خود را در طول پخت حفظ می کنند.
شرکت سی تاک در زمینه های گسترده ای در صنعت نان ، قنادی و غذایی کشور فعالیت داشته که از جمله محصولات این شرکت می توان به لاکتوز ، پودر خامه ، پودر چربی ، لوازم قنادی ، ابزار قنادی ، ماشین آلات قنادی ، امولسیفایر ، طعم دهنده های گوشت و مرغ ، پودر کاکائو ، بهبود دهنده ، کاراگینان ، انواع پروبیوتیک و… اشاره نمود . مواد اولیه دیگری نیز توسط شرکت سیتاک انجام پذیرفته است که از جمله آنها می توان به فوندانت ، کرمفیل ، فومر ، کریمر و فوژل اشاره نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با محصولات فو عرضه شده توسط شرکت سی تاک لطفا به صفحات ما در شبکه های اجتماعی مانند تلگرام ، اینستاگرام ، توئیتر و یا یوتیوب مراجعه بفرمائید و یا با کارشناسان بخش فروش ما در ارتباط باشید .